Villa Pardoes

Villa Pardoes biedt een onvergetelijke gratis vakantie. Voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten. Villa Pardoes bestaat uit twaalf ruime vakantiewoningen, aan elkaar geschakeld rondom een grote centrale Picknickplek.

Het gebouw heeft de vorm van een Slak op een Bloem. Kinderen kunnen er in een veilige en kleurrijke omgeving spelen. Ouders ontmoeten er lotgenoten. Ze kunnen er hun verhaal vertellen en ervaringen delen. Villa Pardoes bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers en sponsoren. Voor meer informatie of digitaal aanmelden bezoek onze website: ww.villapardoes.nl

Clini Clowns

Clini Clowns zet zich in voor zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie. Door echt contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de Clini Clowns voor waardevolle geluksmomenten. Een ontmoeting met een Clini Clown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst en mensen met dementie bloeien op en voelen zich weer gezien. voor meer informatie, bezoek onze website www.cliniclowns.nl

Stichting Sam&

Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt zo gewoon dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan dit betalen. 1 op de 9 kinderen groeit namelijk op in armoede, gemiddeld 3 kinderen per klas! Dat is heel erg veel. Sam& springt bij voor de kinderen! Wij vinden namelijk dat kinderen niet de dupe mogen zijn van de financiële situatie van hun ouders, ze moeten gewoon mee kunnen doen.

Sam& is het samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Samen zetten wij ons in voor alle kinderen die opgroeien in armere gezinnen. We bieden voorzieningen op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, recreatie en overige zaken. Ben je of ken je iemand die deze voorzieningen kan gebruiken voor zijn/haar kind? Doe dan een aanvraag op www.samenvoorallekinderen.nl.

Femke Foundation

Buiten de boot vallen omdat je een ziekte hebt die niet bekend is, en vaak ook niet zichtbaar? Geen patiëntenvereniging die zich om jou bekommert, veel onbegrip vanuit je omgeving!?

Misschien kan de Femke Foundation iets voor jou betekenen.

De Femke Foundation heeft de doelstelling om jongeren (tot 22 jaar) met een onbekende(re) ziekte wel aandacht te geven omdat óók zij dat verdienen.

Na uitdagende, individuele wensen wordt ook elk jaar The ride for You georganiseerd waarbij 50 jongeren een dag heerlijk mogen genieten in een super snelle sportwagen. Om extra aandacht voor de doelgroep te vragen, werd eerder the largest parade of truck gereden, maar liefst 193 vrachtwagens in een lint om een bijdrage te leveren. Meer informatie is te vinden op www.femkefoundation.nl, lees hier ook, hoe je hier een wens kunt aanvragen. Natuurlijk mag dit ook door een familielid of iemand uit de kennisenkring worden gedaan als verrassing. Femke Foundation – omdat onbekende(re) ziektes óók recht hebben op aandacht!